Vetoketjun vaihto tai korjaus

Vaatteen rikkoutunut vetoketju on korjattavissa tai vaihdettavissa uuteen.

Jos vetoketjun hammastus on kunnossa, joskus pelkkä vedin (eli kelkka) on rikkoutunut ja sen vaihtaminen riittää. Vetimen vaihto on edullinen operaatio, koska se ei vaadi koko vetoketjun purkamista ja vaihtamista.

Vetoketjun vaihdossa vanha vetoketju täytyy purkaa pois. Tilalle vaihdetaan sopivan mittainen uusi vetoketju. Asiakas voi tuoda oman vetoketjun. Varastostamme löytyy perusmittoja ja malleja valmiina, erikoisvetoketjuja (esimerkiksi vedenpitäviä) saamme tilattua tavarantoimittajiltamme. Vetoketjun ei sisälly työn hintaan ja mahdollinen viive tilauksesta vaikuttaa toimitusaikaan. Vetoketjujen vaihdosta löytyy esimerkkihintoja hinnastostamme, parhaan arvion hinnasta saat nähtyämme vaatteen.

Jos vaate on melko uusi ja vetoketjua on käytetty oikein, voi vetoketjun rikkoutuminen johtua valmistus- tai materiaaliviasta. Asiasta voi reklamoida vaatteen myyneeseen liikkeeseen. Joissain tapauksissa valmistajan tai myyjän takuu kattaa korjauksen tai vaihdon uuteen vaatteeseen.

Käytä vetoketjua oikein

Muutamia vinkkejä vetoketjujen oikeaan käyttöön. Ohessa on yleisimmät tilanteet joissa vetoketjut voivat rikkoutua ja ohjeita rikkoutumisten välttämiseen.

  • Aseta takin vetoketju lukkoon huolellisesti ennen vetämistä. Jos osat eivät ole paikoillaan ja ketju vedetään kiinni, se vaurioitua.
  • Sulje vetoketjut pesun ajaksi. Vetoketju kestää samat pesu- ja silityslämpötilat kuin vaatekin.
  • Jos vaatteen kangas joutuu hampaiden väliin, avaa ketju varovasti hivuttamalla, älä väkipakolla.
  • Sulje aina vetoketjut ylös saakka. Housujen sepaluksen vetoketju voi rikkoutua istuttaessa jos vetoketju on jäänyt osaksi auki.
  • Kapean hameen tai leningin vetoketju repeää helposti, jos ketjua ei ole pukiessa tai riisuutuessa vedetty kokonaan auki.
  • Piilovetoketjut pitää vetää erittäin varovasti kiinni, reunoja vetimen yläpuolelta tulisi pitää lähellä toisiaan vetoketjua vedettäessä kiinni.
  • Avaa pitkän takin vetoketjua alhaalta päin aina kun istut.
  • Jos vetoketjun yhteydessä on nappi tai neppari tulisi sitä aina käyttää se vahvistaa vetoketjua.
  • Huonosti kulkevan metalliketjun voi voidella hankaamalla siihen kynttilän steariinia.
  • Irronneen vetimen tilalle voi olla mahdollista vaihtaa uusi vedin jos vetoketju muuten on kunnossa.

Jos vetoketjusi kuitenkin rikkoutuu - ei hätää, vetoketjun korjaus ja vaihto onnistuu meillä. Ota yhteyttä.

Aivan mahtava palvelu: ystävällinen, asiantunteva ja huomaavainen!


Voin lämpimästi suositella :) Helppo mennä. Työn jälki oli erinomainen


Palvelu oli ystävällistä ja työn jälki oikein hyvä. Oli helppoa päästä omalla autolla paikan päälle kun autopaikat oli heti vieressä.

Susanna Nurmela, Ompelimo: Everstinkuja 4, Espoo / Leppävaara / Perkkaa, 044 559 5860

Espoon paras ompelimo